Aanbod

Hoe slim is de artificiële intelligentie van de toekomst ?

Stijn Derammelaere

Doen robots straks al het werk voor ons? Prof. Stijn Derammelaere ontdoet in deze lezing artificiële intelligentie van haar mystieke status en geeft een antwoord op pertinente vragen.

De media staan vol met berichten over spectaculaire ontwikkelingen op het vlak van artificiële intelligentie (AI). Van software die uw geaardheid kan bepalen op basis van één foto tot drones die zelf beslissen om terroristische groeperingen onder vuur te nemen. De toon van dat nieuws is vaak alarmerend. Wie AI zegt, denkt vaak aan massaal jobverlies.

Hoog tijd dus om een en ander in perspectief te zetten.

Stijn Derammelaere

neemt je met passie mee doorheen de ontwikkelingen van de laatste jaren, die klaarstaan om echt door te breken. Aan de hand van tastbare voorbeelden en verhelderende resultaten ontdoet hij AI van haar mystieke status en geeft hij een antwoord op pertinente vragen.

Stijn is professor mechatronica aan de Universiteit Antwerpen. Daardoor werkt hij dagdagelijks met de nieuwste innovaties. Een verhaal met scherpe spitstechnologische kantjes, maar daar blijft het niet bij. Stijn heeft ook oog voor de sociale, economische en maatschappelijke impact van bijvoorbeeld artificiële intelligentie (AI).

Voor deze workshop betaal je

300 euro

Praktisch

  • duur: 1 uur + vragen
  • als organisator zorg je voor
    • een beamer
    • een scherm
    • een micro (bij voorkeur draadloos of headset)
    • en een HDMI-aansluiting voor Mac. Stijn brengt zelf zijn laptop mee.

Verwante artikels

Back to top button