Aanbod

Mentale veerkracht op oudere leeftijd

Michael Portzky

Michael Portzky: Vaak krijg ik te horen: ”Stress? Daar hebben wij geen last meer van mijnheer, wij zijn immers op pensioen!”. Maar klopt dat wel?

Zijn de belangrijkste oorzaken van stress voorbij als de beroepsactiviteiten op een lager pitje staan, of zelfs helemaal beëindigd zijn? Of moeten we echter vaststellen dat sommige veranderingen in het ouder wordende brein de stressgevoeligheid kunnen beïnvloeden? Kan een veranderend slaappatroon roet in het eten gooien? Is de grotere kans op rouw door sterfte van bekenden een onderschat gevaar? En zijn veel mensen er eigenlijk wel van op de hoogte dat de grootste groep zelfmoordplegers in Vlaanderen nog steeds de mannen van 85+ zijn?!
Tijd dus om eens te kijken wat mentale veerkracht is, en hoe dit helpt tegen stress? Wat kunnen we doen tegen de gevolgen van stress, zowel preventief alsook indien nodig curatief? Wat betekent stress nu werkelijk voor ons lichaam en geest? Een voordracht waardoor we hopelijk niet gestresseerd worden, en door de vele mediabomen het bos weer beginnen te zien.

Michael Portzky

is klinisch psycholoog, neuropsycholoog, gezondheidszorgpsycholoog, docent diagnostiek, op de rol erkend gerechtsexpert psychodiagnostiek, en auteur van alle Nederlandstalige vragenlijsten inzake (jongeren)veerkracht, het ‘palliatieve pallet’ en de boeken Veerkracht en Jongerenveerkracht.

Voor deze workshop betaal je

250 euro

Praktisch

  • duur: 2 uur
  • ideaal voor grote groepen, maar er ligt geen minimum of maximum vast
  • als organisator zorg je voor
    • een beamer
    • een scherm en
    • een schrijfbord of een flapover.

Verwante artikels

Back to top button