Aanbod

(Start to) minimise and organise

Marleen Daems of Herman Damen

Organiseren en minimaliseren zijn twee sleutels om rust en ruimte te creëren, zowel in je huis als in je hoofd. En ze dragen bij tot meer geestelijke gezondheid.

Wegdoen en loslaten zorgt ervoor dat we meer tijd krijgen, minder geld uitgeven, meer vrijheid voelen en minder zorgen en minder stress ervaren. Stress vermijden bij je thuis, op het werk en in je hoofd draagt bij tot een gelukkiger leven.

In deze interactieve sessie denken we na over een simpele vraag: wat maakt het zo moeilijk om dingen weg te doen, ons huis op orde te houden? Wat vind ik belangrijk en noodzakelijk in mijn leven, wat maakt mij gelukkig?

Er worden tips aangereikt om efficiënt op te ruimen, nieuwe dingen aan te schaffen, orde op zaken te stellen en rust te brengen in je hoofd en chaos te vermijden.


Deze vorming kan gegeven worden door Marleen Daems of Herman Damen.

Marleen Daems

is levenslange leerling en leerkracht. Ze heeft veel kennis en vaardigheden vergaard en is bereid om die te delen met anderen.
Haar wijsheid heeft ze opgedaan tijdens haar studies:

  • Regentes Lichamelijke Opvoeding
  • Graduaat Gezinswetenschappen optie Gezinsvervanging en ondersteuning
  • Postgraduaat: Communicatie- en Relatiewetenschappen
  • module: Omgaan met diversiteit
  • Mindfulnescoach

Marleen ontwikkelt al 30 jaar lesideeën en lesmateriaal voor het onderwijs, bij de Geelse sportdienst, bij FEMMA, FERM, SAMANA, OKRA, ZORGSAAM.

Herman Damen

is psycholoog, seksuoloog en psychotherapeut en heeft bijna 30 jaar gewerkt als directeur van een voorziening voor kinderen met een mentale beperking en kinderen met autismespectrumstoornis.

Sinds begin jaren ’80 geeft hij lezingen en vorming voor een waaier aan organisaties over psychologische, pedagogische en relationele thema’s. Momenteel is Herman op pensioen, maar nog steeds actief in vormingswerk en therapie.

Voor deze workshop betaal je

44 euro

Praktisch

  • Marleen kan overdag, ’s avonds en in het weekend
  • Herman kan van maandag tot vrijdag zowel overdag als ’s avonds
  • duur: 2u (kan afgesproken worden)
  • Marleen of Herman bezorgen de documentatie vooraf digitaal. De organisator maakt hiervan kopies voor de deelnemers.

Verwante artikels

Back to top button