Aanbod

Zooikoorts

Hein Zegers

Van rommel en drukte naar sober geluk.

Druk druk druk: overvolle agenda’s. Meer en meer rommel: overvolle kasten. Zooikoorts dus: altijd meer en meer. Maar meer en meer betekent niet altijd meer en meer geluk. Waar worden we dan wél gelukkig van?

Welzijnsonderzoek geeft jong en oud fascinerende en bruikbare tips voor een gelukkig en zinvol leven. Soms levert welzijnsonderzoek erg verrassende resultaten op. Vaak vinden we er ook oude wijsheden terug die we al lang kennen… maar daarom niet altijd toepassen.

In deze lezing ontdekken we samen de geheimen van het hedendaagse welzijnsonderzoek: de geheimen van kiezen voor sober geluk. Van zooikoorts naar zin.

In Zooikoorts spreekt een man van de wetenschap en van de praktijk. Zijn ervaring merk je op alle pagina’s van zijn onderhoudende en inhoudelijk sterke boek.

Prof. Em. Dr. Jan Auke Walburg, Universiteit Twente.

Symptomen van onze huidige borderline times zijn zinloosheid en leegte. Leegte die we dan weer opvullen met afleiding in allerhande rumoerig gedoe. Een vicieuze cirkel waarin we blijven ronddraaien. In Zooikoorts trekt Hein Zegers samen met de lezer op zoek naar een mogelijke uitweg.

Prof. dr. Dirk De Wachter, KU Leuven

Hein Zegers

staat bekend als de eerste Positieve Psycholoog van Vlaanderen. Hij is Master of Science in de Psychologie (gespecialiseerd in Positieve Psychologie) en ook Master of Arts in de Filologie (specialiseerd in Wetenschapscommunicatie).

De voorbije twintig jaar deed hij in meer dan honderd verschillende landen veldwerk rond versoberen, welzijn en zin. Hein Zegers werkte mee aan toonaangevende MOOCs als ‘The Science of Happiness’ (Berkeley University) en ‘Existential Well-Being Counseling’ (KU Leuven). Hein is één van de topexperts in het ‘World Book of Happiness’ en recent publiceerde hij het prijswinnende Zooikoorts. Van Rommel en Drukte naar Rust en Zin met de BASICS-therapie.

Voor deze workshop betaal je

50 euro

Praktisch

  • Hein kan je in mei 2020 en in september 2020 boeken
  • duur: van 1 tot 3u, naargelang je verwachtingen
  • Als organisator zorg je evt. voor een geluidsinstallatie. Dat is af te spreken met Hein Zegers.

Verwante artikels

Back to top button