Nieuws

Dag van het Personeel

Medewerkers van supermarkten bedienen ons altijd met de glimlach. Ze zijn er altijd voor ons, van ’s morgens tot ’s avonds, in de week en in het weekend. Wij zetten ze in de bloemetjes.

Ze bleven zelfs doorknallen tijdens de coronapandemie. Op donderdag 30 september zetten we eens niet de klanten, maar wel dat personeel in de bloemetjes.

Mieke Luyts van Tijd Zat: “Het is niet makkelijk om een goede balans te vinden tussen je werk, je gezin en vrije tijd. Zeker bij een job met zo’n flexibele uurroosters als in een supermarkt. Jonge ouders moeten heel wat verschillende balletjes tegelijk omhooghouden. Ze vergeten af en toe aan zichzelf te denken. Vandaar onze actie.”

Las een moment voor jezelf in

Tijd Zat wil mensen aansporen om af en toe een pauzemoment te nemen. Door allerlei acties, lezingen en campagnes laten we mensen stilstaan bij hun tijdsbeleving.

Rondrit

Op donderdag 30 september trokken we rond in de gemeenten Rijkevorsel, Beerse, Merksplas en Vosselaar. In elke gemeente bezochten we één of twee supermarkten. Dat deden we met veel ambiance. De medewerkers trakteerden we op een muziekoptreden tijdens hun werk én we zorgden ervoor dat ze een warm applaus kregen van de klanten. Elke supermarkt kreeg een cadeaupakket dat de medewerkers herinnert aan dat momentje voor zichzelf.

Bedanktekst

Dit tekstje lazen we in de supermarkten voor:

Je beleefde zware tijden sinds het begin van de pandemie.
Want corona hakte er stevig in. Toch bleef jij knallen in het heetst van de strijd : van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat, in de week en in het weekend.
Al die tijd stond je paraat en bediende je ons mét de glimlach. Een ferm dankjewel daarvoor!

We schenken je een voorraad mokken en memoblokjes. Een klein gebaar als geheugensteuntje om af en toe een break in te lassen. Keuvel gezellig met je collega’s, drink samen een kopje koffie of thee, en geniet met volle teugen van een rustmoment tijdens je drukke werkdag. Want dat verdien je!
Een tip: druk die pauzeknop ook in je privéleven in. Wordt het even te heet onder je voeten? Maak dan tijd om te genieten. In je eentje, met familie of vrienden. Doe wat je graag doet, weg van alle drukte en stress. Maak werk van je vrije tijd!

Een fotoreportage van ©Chris Stessens

Back to top button